Wie zijn wij

 

          

Tilou                                                           Chamook
 

Graag wil ik me even voorstellen. Ik ben Saskia van de Schoor en ben getrouwd met Wilbert. Wij hebben 2 dochters en 1 zoon die ondertussen allemaal zelfstandig wonen en een partner hebben. Onze oudste dochter is Maya (27) met vriend Merijn en hun dochtertje Fenne die geboren is op 2 september 2010, Inge (26) met vriend Jeroen en tenslotte Sem (23) met vriendin Djamara. Ze wonen allemaal in de buurt en vaak staat het huis bol van de gezelligheid als ze langs komen.

 

Na heel wat omzwervingen wonen we sinds 26 jaar in Lelystad, een stad in het mooie polderland. Onze ‘roots’ liggen echter in Brabant.

Van huis uit zijn wij beide opgegroeid met honden. Het was heerlijk toen we gingen samen wonen dat Rakker als 7 maanden oude ‘slungel’ bij ons kwam. Rakker was een grote bastaard herder en kwam uit het asiel in Eindhoven. En met de komst van Rakker is ons hondenleerproces begonnen

 

Rakker heeft de liefde voor de herdershond in mij laten opbloeien. In die tijd kwam ik op een tentoonstelling in aanraking met de Hollandse herder langhaar, een grote imposante reu. Op die tentoonstelling heb ik een foto van deze hond gemaakt en de eigenaar vertelde me dat als ik ooit voor dit ras zou kiezen ik dan bij mw. Bakkes aan moest kloppen. Dit heb ik in mijn geheugen gegrift en de foto heb ik altijd goed bewaard. Na het zien van deze hond wist ik het zeker, eens zou ik zo´n hond hebben.

In 1989 kregen we dan ook onze eerste Hollandse herder langhaar. Een teefje met de naam Arvensis´ Youette. Youette was fantastisch en het was dan ook een groot verdriet toen we haar lieten inslapen.

Het duurde even voordat we een nieuw pupje in ons gezin konden opnemen omdat het aanbod van deze langharen toch schaars is. Na 5 maanden werden we verblijdt met Petit Loup (Tilou) di’Jazz van Neerlands Erf.

 

De combinatie teef en herder was voor ons ideaal. Vanaf die tijd is mijn liefde voor dit ras alleen maar groter geworden en groeide ook de wens om twee van deze prachtige honden te hebben. Deze wens is vervuld toen een prachtig pupje bij ons kwam wonen wederom gefokt door mw. Bakkes als laatste nestje en zij kreeg de naam Arvensis’ Wycheetah Chamook (Chamook). Samen met de 3 jaar oudere Tilou vormt ze een prachtig koppeltje.


Om mee te helpen dit bijzondere ras in stand te houden wil ik af en toe een nestje fokken  zodat meer mensen kunnen genieten van het heerlijke karakter van deze prachtige oerhollandse herdershonden.


  

Youette