Chamook

 

Arvensis´ Wycheetah Chamook is geboren uit:

 

 

Juno di´ Jazz van Neerlands Erf  - Arvensis´ Serni

 

Juno is gedekt door Serni en op 17 november 2005 zijn bij Mw. Bakkes negen puppen geboren.  Haar teefje Juno is een zusje van onze Tilou dat was de reden dat ik bij haar ging kijken. Een paar weken eerder was de poging Tilou te laten dekken op niets uitgelopen en kon ik dus ook geen pupje houden uit het nest maar een tweede hond is een verlangen wat al tientallen jaren speelt.

Een kluitje pups, 9 in totaal

 

Ik zag de hondjes voor het eerst toen ze 11 dagen waren. Met z´n allen lagen ze opgerold onder de rode lamp en af en toe begon die kluwen van negen opgerolde puppen zich ineens te bewegen. De drie teven leken sprekend op elkaar. Ze zijn lichter gestroomd dan de meeste reuen. Juno is een zorgzame lieve moeder die het prima vindt dat haar puppen opgepakt en geknuffeld worden. Ik krijg er dan ook geen genoeg van.

 

 

Moeder Juno en haar 3 teven kinderen Chamook, Wampie en Wilya.

 

Tijdens het kopje koffie hoor ik dat een van de teefjes vrij komt, deze mensen kiezen toch voor een reu. Meteen begint het van binnen enorm te kriebelen. Zou het iets voor mij zijn? Wat ik dacht, sprak Mw. Bakkes uit. ´Is dit hondje niets voor u?` Ik zei dat ik daar serieus over na zou denken. 

In de avond heb ik het thuis overlegd en hebben we besloten dat dit hondje ons hondje moest worden. Mijn plan was eigenlijk om een hondje te houden uit het nest wat Tilou voort zou brengen maar doordat ze zich niet wilde laten dekken en het misschien wel nooit zou toestaan was het vooruitzicht op een tweede hond erg klein. Dit hondje nemen was een prima beslissing. 

Iedere week ben ik gaan kijken, dan weer met Inge, dan weer met Maya, een keer met Sem. Alle drie de kinderen genoten van de  kleine beestjes. Wat gebeurt er toch veel in zeven dagen. Van bijna hulpeloze wezentjes veranderen ze snel in dondersteentjes die ravotten, die een rang afdwingen bij hun broertjes of zusje, en met de dag steviger en ronder worden.

Rond kerst zou de keuze gemaakt welk hondje bij wie zou gaan wonen. En op dinsdag 27 december ging ik kijken naar het hondje wat Chamook zou worden. Wat was ze fantastisch. Ineens veranderde dat kleine hondje in mijn hondje en ik voelde meteen een diepe liefde voor dit kleine dier. Als ik nu de foto´s bekijk die ik de afgelopen weken heb gemaakt heb ik Chamook vaak in mijn armen gehad en het eerste kusje wat ik van een pup kreeg kwam van haar toen ze 11 dagen oud was. 

 

Chamook toen ze 11 dagen oud was

 

En vandaag was de grote dag. Dinsdag 3 januari 2006. Met gemengde gevoelens vertrokken we weer bij Mw. Bakkes. Wat is het toch moeilijk om een hondje mee te nemen uit het vertrouwde nest, weg van moeder, broertjes en zusjes, weg van alles wat vertrouwd is voor haar terwijl ze nog geen zeven weken oud is.

 

De puppen op het moment dat ze naar hun nieuwe adres mogen.

  

Pjotr                                 Wibi (Boebie)                     Wolly Wacker

 

 

  

Kaya                                   Wolf                                 Wibaut

 

  

Chamook                            Wilya                                 Wampie

 

Als ik dan in de auto op de achterbank ga zitten en dat hondje, wat net nog zo zelfverzekerd in huis speelde, ineens hoor piepen en wolven dan raakt dat bij mij een gevoelige snaar. 

Thuis maakte ze kennis met Tilou. Ik had er slapeloze nachten van gehad over deze kennismaking. Tilou is zo jaloers. Er mogen nooit honden in mijn buurt komen. Maar dit kleine pupje besnuffelde ze even en kwam toen weer enthousiast naar mij toe. En Chamook mocht zonder problemen binnen. Er viel een hoop opgebouwde spanning van mij af. Gelukkig, geen gesnauw en gegrom. Zo is het de hele avond gebleven. Chamook vindt alles leuk. Kluiven, flossen, pluche beesten. Ik kan mijn ogen er niet vanaf houden. En Tilou, de schat, waarom had ik kunnen denken dat ze niet aardig zou zijn voor Chamook. Zo zie je maar, mijn eigen Tilou is voor mij nog niet helemaal te doorgronden. Wat een bijzondere hond!!

 

 

Tilou breekt het ijs met een knuffel