Tilou

 

Petit Loup di´Jazz van Neerlands Erf geboren uit:

 

 

 

Jazz di´Verena van Neerlands Erf          Guido Langhe v.´t Noorder Erf

Eindelijk is het dan zo ver. 6 mei 2003 de dag dat we ons pupje op kunnen halen.

Heel vroeg in de ochtend blik ik toch nog even terug. Op 18 december 2002 hebben we onze lieve langhaar Youette in laten slapen. Een verschrikkelijk moment waar we nog lang last van zouden hebben. Vooral had ik het er zelf heel moeilijk mee omdat het eigenlijk mijn hond was. Dertien en een half jaar hadden we lief en leed gedeeld. Ze was zo fantastisch.

Al snel kon ik het niet verdragen dat er geen hond in huis rond liep. Het moest weer een hollander langhaar worden. Ik vind ze zo prachtig zowel qua karakter als uiterlijk. Een hond naar mijn hart. Op internet hield ik in de gaten waar er puppen geboren moesten worden. Ik viste regelmatig naast het net totdat ik op de lijst stond bij Margreet voor een pup van Jazz. Nu was dan het wachten aangebroken. Ik ging een nerveuze tijd tegemoet. Man en kinderen werden gek van mijn verhalen over de komende pup. Ik las alles wat los en vast zat wat betreft opvoeding en clickertraining. Ik was in de ban van de hond.

Iedere week ben ik gaan kijken. Ik had eerste keus. Ondanks dat er 4 pupjes waren zou ik uiteindelijk kiezen uit twee. Er zaten twee ongestroomde puppen bij en omdat ik wilde fokken  vielen die af.

 

.    

samora                             Syfra

 

Op de leeftijd van 5 weken heb ik samen met Margreet besloten welke pup het moest worden. De kleinste zou het beste passen. De andere pup was drukker en Margreet vond dat dit hondje bij mensen moest komen die al meer honden had.  (Zij kwam bij mw. Bakkes terecht, de fokker waar ik 13 jaar geleden Youette heb opgehaald).

 

 

Tilou en Juno  4,5 maand oud

 

Onze pup noemden we Petit Loup wat je uitspreekt als Tiloe. Toen Youette klein was kreeg ik zo vaak te horen, `O, het is net een klein wolfje`, en omdat ik ook gek ben op wolven was de keus snel gemaakt. Petit Loup, kleine wolf!

Met 4 weken naar Margreet,  met 5 weken naar Margreet, met 6 weken en toen…

 

   

Tilou 4, 5 en 6 weken oud

 

Op 6 mei 2003 is het zo ver. We gaan Tilou ophalen. Wat voelt het dubbel als ik even later de pup van Margreet in mijn armen krijg. Wat doe haar aan om dit prachtige diertje van haar mee te nemen.  Bij ons allebij lopen de tranen over de wangen. Dit is het meest mooie en het meest afschuwelijke moment tegelijk.

Als we na een uurtje thuis aankomen leg ik haar op haar kussen en ga ik bij haar liggen. Met mijn hand op haar zachte vacht vallen we allebei in slaap.

 

Tilou en ik in diepe rust

 

En als Tilou na enige tijd wakker wordt lijkt alle spanning verdwenen en is ons huis ook haar huis geworden. Ze speelt, ze is vrolijk, alles is leuk. En ik ben het gelukkigste mens op dat moment. Ik kan mijn ogen er niet van af houden. Wat is ze geweldig.