Maand 12:  Daar zijn ze dan!!!

 

De winnende foto’s allebei van Baco!

 
Gabrielle heeft voor Baco een prachtige feestmuts gemaakt voor zijn eerste verjaardag. Er is zoveel aandacht aan besteed en de muts ziet er dan ook heel mooi uit, compleet met kerststerren. Voor Gabrielle een prijsje in de vorm van een lekkere gevulde snoeppot.

 

 
En de tweede foto is ook bijzonder. Baco  vindt het heerlijk als hij gestofzuigd wordt. Jammer voor mij want zo verdwijnen zijn prachtige haren in de stofzuiger maar wel heel makkelijk.

 

 

 Van jong naar 1 jaar

       
                Baroes Bruch                                           Barree Bartók          

      
               Baco Berlioz
                                                 Bindi Bach
                                             

        
              Brai Brahms                                                   Beli Bizet

        

BAROES

 

 

 

BARREE

 

Met Barree alles prima. Met oud en nieuw geen gekke dingen meegemaakt. Toen er sneeuw lag paar tikte hij een paar keer met zijn poot om er vervolgens toch op te gaan staan. Vond het toch weer raar. Hij loopt geregeld met de vetbollen van de vogels rond en mept nog steeds de wc rol met succes eraf. Hij verscheurt het niet meer. Dat doet de kat nu. Kom soms boven dan ligt er een mishandelde rol volgens mij heeft hij het afgekeken van Barree. Vorige week de vervolgcursus SHH 2 (sociale huishond) weer opgepakt. We stonden als bevroren vissticks op het veld. Allemaal nieuwe mensen door de mutsen en sjaals niet meer te herkennen. Barree wist toch nog een hoop (herhaal dit met stukjes) Op een gegeven moment wilde de instructrice Barree even wat laten oefenen. Deed 2 stappen met haar en draait zich weer om gaat weer links naast mij zitten. Meneer vond het maar niets pakte ook geen stukje Rodi worst van haar aan. Wat een eigenheimer is het toch. De week daarna overdreven meelopen en plakken aan je been alsof het zijn laatste dag is. Soms blaffen ze allebei naar de zwanen hier in de sloten. Ik doe dan het typische ksjjj geluid van de dogwisperer en warempel het werkt.

Vanmiddag ging hij met zijn kont midden in een plas zitten, gedurende zo'n 10 seconden het deed hem niets. Toch zijn er veel mensen die denken dat Barree een leuke kruising is en ze staan er van te kijken als ik zeg dat het een bestaand ras is. Sinds kort hebben voor in de avond (blauw fiets lampje) verlichting op de halsband Jeno heeft een rode. Grappig gezicht zie je een rood en een blauw lampje heen en weer rennen. Het zijn van de zacht plastic dingen dus ze hebben er geen last van. Het is een leuk stel bij elkaar en ze zijn altijd samen aan het spelen.

 

Soms kan Barree wat dominant reageren op pups, ik grijp dan in en dan is het over. Ik probeer hem met zoveel mogelijk  soorten honden te laten kennismaken. Tenslotte ziet hij nog steeds sommige rassen voor het eerst. En ze communiceren allemaal weer op een andere manier. Dus ik zie het niet als een probleem. Het is een leuk beest met een mooi karakter, hij is vrolijk en speels. Hij heeft veel energie en dat past perfect bij Jeno. Er zijn soms mensen die vinden hen druk, ik zie dat niet eens.

Slome honden zijn voor andere types. Hij kan al zo verschrikkelijk hard rennen samen met Jeno en dan straalt het plezier er vanaf. En zijn tong sleept dan bijna over grond. Gaat de wandeling nog door? We horen het wel groetjes van allemaal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BACO

Het gaat steeds beter met Baco in de auto. Iedere woensdagmiddag ga ik met hem naar les. Ik geef hem dan wel een half reistabletje en daar reageert hij heel goed op. De reispilletjes voor honden hadden geen effect. Ik kreeg de tip om een gewoon reistabletje die mensen ook gebruiken te proberen. Zitten dezelfde werkzame stoffen in, aangezien hij ca 30 kg is, durfde ik dit wel aan. Hij hoeft niet meer over te geven en hij kwijlt ook niet meer. Nog even en we kunnen zonder reispilletje (hoop ik). Hij is nu ook bijna 1 jaar, dus wellicht wordt het ook minder omdat hij ouder wordt. Maar wat de reden ook is, maakt ons niet uit, als het maar minder is cq over gaat.

Baco wordt steeds gehoorzamer, hij blijft op het erf. Als er iemand langskomt, gaat hij wel even het pad op maar loopt die persoon verder niet na, keert dan om en komt terug op zijn erf. Hij is graag buiten. Komt wel steeds bij ons een kijkje nemen wat we aan het doen zijn. In huis wordt hij ook wat alerter en blaft als hij wat hoort. Als ik ga stofzuiger blijft hij me voor de voeten lopen, hij wil nl.graag gezogen worden. Vindt dat heerlijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

BINDI

Ik ben gister met Ginger naar de dierenarts geweest voor haar jaarlijkse inentingen en ze is inmiddels 17,9 kilo zwaar. De DA was erg tevreden over Ginger. Het gaat ook erg goed met haar, ze is vrolijk, speels en is erg opgewekt, heerlijk!!!

Na het incident met de harde plastic beker heb ik haar 's morgens wel weer in de bench als ik naar het werk ben (geen idee wat ze anders met de kerstboom doet :-)). Afgelopen weekend hebben we een Berner Sennen reu Ranger te logeren gehad (hij komt tussen Kerst en Oud&Nieuw ook logeren) en Ginger was ineens niet zo onderdanig meer, ze liet hem duidelijk merken wat van haar was en waar hij mee mocht spelen. Toen dat duidelijk was, had ze haar eigen roedeltje en dat vond ze helemaal geweldig, je had haar moeten zien!!! Hij mocht niet in de buurt van de katten komen (nou waren die erg onder de indruk van zo'n grote hond dus die keken vanaf de trap in de gang toe) maar toen Mozart (grote kat, klein hartje) het toch durfde om op de eettafel te gaan zitten snuffelen met Ranger, zat Ginger er tussen om alles in goede banen te leiden. Ik was serieus onder de indruk van haar sociale roedelgedrag. Het wordt nog wel eens wat met dat kleine lieve hondje!!

 
                                                             Speciaal voor mij een’poep’ foto omdat ik dat zo leuk vind.

  

 

BRAI

Bram is ondertussen ruim 1 jaar. Hij heeft in het gezin zijn plek gevonden. Wat hem niet tegenhoudt zijn positie telkens weer te willen verbeteren. Wij zijn duidelijk de baas. Daar heeft hij af en toe wel bevestiging van nodig.... Bram is wel het 'mannetje', stoerdoenerig, paradepas en alle andere honden worden bestegen.

Dat bestijgen doet hij zonder acht te slaan op grootte, geslacht en ras: hij wordt dus dagelijks door grotere, oudere honden op zijn nummer gezet. Dan wordt het plotseling een klein, zielig en aandoenlijk hondje. Helaas duurt dat niet lang en begint het weer van vooraan af. Je zou denken dat een anders leergierig hondje hier ook wat van zou leren... 

Nora heeft een engelengeduld met Bram. Bram probeert haar de baas te zijn. In plaats van een confrontatie aan te gaan, loopt ze liever weg: ze weet dat ze nog steeds veel sterker is.

Bram is nog niet groter dan Nora, ze schelen nog zo'n 1 1/2 cm en Nora is forser en sterker.

Vanaf het begin is Bram niet echt op mensen gericht, dat is nog niet veranderd. Hij gaat niet zomaar naar mensen toe. Hij is niet bang of ontwijkend: mensen interesseren hem gewoon niet, met uitzondering van zijn baasjes en mensen in huis. Hij is gereserveerd naar mensen.

Sinds de eerste dag dat Bram bij ons kwam, waakt hij over zijn territorium. Zijn blaf is diep en imposant, niet geheel passend bij zijn postuur. Normaal bewaakt hij met Nora alles binnen de hekken (en naastgelegen stoepen en stegen), maar nu is al het gebladerte van de bomen en hekken verdwenen en is dus zijn zicht (en zijn territorium) met 30 meter rondom toegenomen. Het waken wordt nu door ons wat afgeremd.

 

Bram loopt vanaf het begin los van de riem. Dit heeft nog nooit echte problemen gegeven. Nooit weggelopen of andere nachtmerrie-scenario's. Een probleempje is wel het jaaggedrag van de twee honden. Ze jagen op eenden, zwanen, ganzen, fazanten, konijnen en hazen, kortom alles dat maar wegloopt/-vliegt. De jacht begint als ze elkaar aankijken en schijnbaar gecoördineerd het op een rennen zetten. We werken hard aan dit gedrag, maar we zijn er nog niet; aan de lijn is het onder controle...

Onverlet het waken, machogedrag en de strijd om de pikorde is Bram een vriendelijk, gehoorzaam en vrolijk hondje. Een hond zoals je een hond wenst

 

 

 

BELI

Een mooie reportage gemaakt door de fotograaf.

  
Beli in galop richting vrouwtje                                               even een beloning voor goed gedrag

 
Vinden wij elkaar leuk?                                             ja…kennismaking geslaagd

  

 


  

 

Dit was een jaar in woord en beeld van 6 fantastische puppen die uit zijn gegroeid tot eenjarige honden. En alle lof komt de baasjes toe die van zo’n klein afhankelijk wezentje een geweldige huisgenoot hebben gemaakt. Natuurlijk zijn het geen robotten dus sluipen er ook her en der wat onaangenaamheden in het gedrag wat dan weer moet worden omgebogen. Maar zo te horen valt dit allemaal heel erg mee.  Alle honden zijn bijzonder goed opgevoed, leren snel en zijn door hun begeleiding enthousiast, vriendelijk en stralen.