De 8e week (deel A)

We zijn weer een week verder en voor mij begint het op z’n eind te lopen. Het afscheid wat, wanneer ik er bij stil sta, een knoop in mijn buik geeft. Maar het herstelt snel bij de gedachten dat het 6-tal zo welkom is bij alle nieuwe eigenaren. Geweldig, het doet me goed en ik wil dan ook alle mensen die zich in gaan zetten voor de pup heel hartelijk bedanken. Jullie zorgen ervoor dat fokken leuk is.

De pupjes hebben zich in een week tijd weer enorm ontwikkeld. Daarbij is neemt het stoeien een hele grote plaats in. Het meten van krachten is belangrijk voor het latere leven maar ook het sociale aspect telt zwaar mee. Regelmatig gilt een pup flink bij het spel want de tanden van de tegenstander zijn scherp. Maar ze hebben al goed geleerd dat gillen betekent, loslaten.

Omdat de ren nu toch wel klein begint te worden lopen ze het grootste deel van de tijd los in de kamer. Dat is een feest. De kamer is omgetoverd tot een speeltuin. Overal ligt wat waar ze alleen of met elkaar mee spelen.

DSC_0369.JPG DSC_0371.JPG

Brai met flos                                                                                       En Bindi met kong

Ook gaan ze 2 keer per dag de tuin in waar ik een stuk heb afgezet. Ze kunnen er heerlijk spelen. Rennen, vliegen, klauteren. Alle spieren worden goed getraind. Maar met mate. Na zo’n kwartier is de pret voorbij, botjes en peesjes moeten gespaard worden voor de groei.

DSC_0382.JPG DSC_0391.JPG

Met z’n allen om een waterbak                                                      hebben ze niet een prachtige ‘broek’ aan

Toen ze voor de eerste keer in de tuin speelden hebben ze natuurlijk enorm de beesten uitgehangen. Alles moest geproefd, bekeken en vooral besnuffeld worden.

Eenmaal weer binnen heb ik ze een pensstaafje gegeven om wat te bedaren en ze wat individueel bezig te laten zijn. Vooral de pensstaafjes zijn enorm in trek. Ze laten dan ook goed weten dat die niet zo maar afgepakt kan worden.

Knagen, knagen, knagen. Alleen Barree was ziek na het eerste tuingebeuren. Hij had duidelijk teveel binnen gekregen wat zijn maag niet kon verdragen. Al die tijd dat de andere lekker bezig waren heeft hij opgerold liggen slapen na een aantal keer overgeven.

DSC_0406.JPG DSC_0414.JPG 

Bindi                                                                                                    Bindi en Baroes

DSC_0416.JPG DSC_0419.JPG 

Baroes                                                                                                 Bindi

DSC_0423.JPG

Bindi en Brai gezellig met één kluif.

DSC_0426.JPG DSC_0427.JPG 

Brai                                                                                                      Bindi

DSC_0433.JPG

Beli

DSC_0420.JPG DSC_0429.JPG

Baco                                                                                                    en de zieke Barree

Ook in de ren vermaken ze zich nog goed. Het slapen doen ze nog steeds daar in de nacht. De puppen zoeken vaak de bescherming van een doosje om zich heen.

DSC_0442.JPG DSC_0445.JPG 

Wie ligt daar in dat doosje?                                                     Beli !!!

DSC_0436.JPG DSC_0448.JPG

Beli met een kluifje                                                                   Beli als hangjongere

 Afgelopen week zijn ze allemaal gechipt. Ik dacht dat het wel een lastig gebeuren zou zijn want het is een dikke naald. Maar ze waren zo flink. Ik was trots op ze. Tijdens het prikken knijp ik ze altijd ergens in de huid en blijf dat doen totdat ze prik voorbij is. Ook bij de volwassen honden is dat een trucje wat enorm werkt.

NI_102_ 115.JPG NI_102_ 141.JPG

Barree was als eerste aan de beurt.                                    Maar ook Bindi kwam aan de beurt.

NI_102_ 117.JPG 

Chip controleren van Barree en even een knuffel.

NI_102_ 125.JPG NI_102_ 132.JPG

Wat een heerlijk bolletje wol, je zou ze niet meer loslaten. Gekeken wordt of de chip van Brai ook goed zit.

 

NI_102_ 152.JPG 

Baco is alles al weer vergeten en staat klaar om te kunnen gaan stoeien.

Om bekend te maken waar elk pupje naar toe gaat heb ik de nieuwe eigenaren een bestand gestuurd met daarin twee foto’s van de pup en een korte beschrijving. De foto’s hieronder heb ik met veel moeite samen met mijn schoondochter gemaakt. Pupjes blijven geen moment stilzitten, of misschien een klein moment en dan kun je knippen. Heb je geluk dat heb je een mooie foto anders moet je dit tig keer herhalen. Maar uiteindelijk had ik leuke foto’s van allemaal.

DSC_0454.JPGDSC_0451.JPG 

Barree Bartók van de Wolvenstam                                     Baco Berlioz van de Wolvenstam

DSC_0458.JPGDSC_0465.JPG

Brai Brahms van de Wolvenstam                                        Baroes Bruch van de Wolvenstam

DSC_0487.JPGDSC_0492.JPG

Bindi Bach van de Wolvenstam                                     Beli Bizet van de Wolvenstam

DSC_0457.JPG DSC_0453.JPG

Barree                                                                                                 Baco

DSC_0463.JPG  DSC_0468.JPG

Brai                                                                                                      Baroes

DSC_0489.JPG  DSC_0498.JPG

Bindi                                                                                                    Beli

Bij Baroes staat één oortje al overeind en het tweede zit eraan te komen. Om de oorspiertjes zo goed mogelijk te trainen kun je veel geluidjes maken die de aandacht trekken. Ze moeten dan zo goed als ze al kunnen hun oortjes spitsen.

Ik had het leuk gevonden om van iedere pup een foto te hebben met Chamook. Maar dit gaat wel heel moeilijk. Chamook wil meteen spelen als de pup in de buurt komt.Gaat op haar rug gek liggen doen. Hieronder is te zien hoe Baroes haar snuit aanbiedt. Heel zachtjes pakt Chamook het snuitje in de bek.

DSC_0473.JPG DSC_0477.JPG