De 7e week (deel A)

Sinds een week kom ik ’s nachts mijn bed niet meer uit. Ze krijgen rond 12 uur hun laatste vleesmaaltijd dan doe ik het deurtje dicht en het licht uit. Chamook slaapt weer op haar vertrouwde plekje in de gang omdat ze toch de ren in de nacht niet in kan.

Als ik ’s morgens om 7 uur ga kijken ontwaken al die kleine Hollandse herdertjes stuk voor stuk. Wat ze de nacht hebben uitgespookt is wel te zien. De handdoeken en kleedjes die ik netjes op de grond had gelegd om poepjes en plasjes op te vangen, liggen op een hoop en de poepjes en plasjes liggen er voor het grootste deel naast.

NI_101_270.JPG NI_101_288.JPG

Samen stoeien                                                                           Baco aan kont, Brai aan kop.

Ik maak vlees voor ze klaar wat ze dan graag hebben en daarna laat ik ze uit de ren om er zelf zo’n 3 kwartier zoet in te zijn met de grote schoonmaak. Alles moet kraakhelder zijn. Na die 3 kwartier zijn ze aardig moe en zet ik ze weer terug. Het is dan ondertussen weer slaaptijd.

Op woensdag heb ik de ze grote runderoren gegeven waar nog wat vlees aan zit. Klinkt niet erg appetijtelijk maar de pupjes vinden het heerlijk. Ze knagen een lange tijd soms met z’n tweetjes of drietjes aan één oor.

NI_101_203.JPG

Beli en Baroes genieten.

NI_101_332.JPG

NI_101_334.JPG NI_101_327.JPG

Beli, wat doe jij zo dicht bij mijn kluif?                                                        Ze doen ook dingen die absoluut niet mogen!!!

Baco had een hoopje gedaan in de kamer en ik zag dat hij al met zijn achterpootjes naar achteren krabbelt om de lucht te verspreiden. Hij is er vroeg bij.

Woensdag heb ik de puppen twee aan twee mee op straat genomen. Het is een doodlopend hofje dus auto veilig. Ik wilde ze niet naar buiten dragen dus wachtte ik geduldig tot ze de moed hadden verzameld om naar buiten te komen. Dat ging allemaal redelijk snel. Sommige waren afgeleid door de dingen die ze op hun pad tegen kwamen zoals de deurmat, de plant naast de deur.

NI_101_165.JPG NI_101_166.JPG

Beli had niet zoveel moeite met de nieuwe omgeving.              Zoals het een echte herder betaamd gebruikt ze haar neus.

Eenmaal op straat gingen ze op verkenning uit. Wat een pret. Ik werd wat zenuwachtig van hun activiteit. Ze voelde zich zo vrij dat ze ook afzonderlijk op verkenning gingen dus bleef ik op en neer lopen.

NI_101_170.JPG NI_101_174.JPG

Brai kwam ook meteen dapper aanlopen……………… en even later zat hij al met zijn neus in de planten van de buren.

 Vooral de planten bij de buren waren in trek. En ook de grote camper was een leuke plek om onder te spelen.

NI_101_230.JPG 

Wat is ze toch vertederend!

NI_101_243.JPG 

Ik kon nog net voorkomen dat deze violen gekortwiekt werden door Barree en Brai .

NI_101_226.JPG NI_101_199.JPG

Al is Baco de stevigste reu, toch is hij in de grote wereld nog maar een héél klein hondje.

 NI_101_188.JPG NI_101_182.JPG 

Baroes ging haar neus achterna. Niet te zien wat het was.   Wat gaat er om in het koppie van Barree?

 NI_101_193.JPG 

Op zo’n grote foto lijkt Bindi ook al een hele grote meid. In ieder geval is ze erg dapper, staart recht omhoog!

NI_101_231.JPG NI_101_237.JPG

Nogmaals Beli, ze is zo fotogeniek.                                                    Brai onder toeziend oog van moeder Chamook.

 Voor ons huist staat een haag afgezet met betongaas. Ineens hoor ik hard piepen. O jee, Baroes heeft haar kop in het gaas gestoken en kan niet meer terug. Wat nu. Ze trok met alle macht. Ik heb haar oren goed plat gevouwen en toch het kopje er maar uit getrokken, wat vast niet lekker voelde. Ik ben meteen met haar naar binnen gegaan want ik dacht dat ze wel erg van streek zou zijn. Ik zet haar in de kamer op de grond en begint meteen te rennen en te spelen alsof er niets aan de hand was. Hier is natuurlijk geen foto van maar het staat wel op mijn netvlies.

Donderdag begint de dag hetzelfde. En ook nu in tweetallen naar buiten maar nu met Chamook en Tilou erbij. Feest, feest feest. Tilou is gek op stokken en die verzamelt ze dus allemaal voor op het grasveldje. Tilou was dus weer druk bezig met stokken en dat trok flink de aandacht van de puppen. Maar Tilou wil niet gestoord worden en liet dat dan ook weten. Wat begrijpen honden elkaar toch goed.

NI_101_222.JPG   

Chamook begint haar rol van zorgende moeder in te ruilen voor echte opvoeder. Als de puppen los rond lopen bijt ze ze regelmatig even in de nek. Ik ben de baas, laat ze op een vriendelijke manier weten. Ook bieden de puppen regelmatig hun snuit aan om te bijten. Een mooi gezicht hoe Chamook de kleine snuitjes met haar grote bek zachtjes omsluit en zachtjes bijt. Maar ook komen er nu de correcties van Chamook bij. De Hollandse herdertjes mogen, zowel van mij als van Chamook, niet alles meer.

NI_101_305.JPG

Chamook is nog steeds erg begaan met haar pupjes.

 

Ze spelen nu steeds ruwer. Als je wat wild met ze speelt klauteren ze boven op je, bijten waar ze kunnen, het liefst in je tenen en in je handen. Ze trekken aan je kleren, springen boven op elkaar. Ze belagen je van alle kanten alsof het afgesproken werk is. Het is heerlijk om zo met ze bezig te zijn. Iedere volwassene wordt weer kind als ze met de puppen spelen.

NI_101_153.JPGNI_101_162.JPG

Schoonzoon Merijn wordt belaagd door 6 puppen met venijnige tandjes.