De 6e week (deel A)

Allereerst wil ik deze week beginnen met mijn steun en toeverlaat. Mijn toekomstige schoondochter Djamara is, net zoals de anderen van onze familie, helemaal weg van de puppen. Op haar val ik, net als op mijn zoon, regelmatig terug. Samen met mijn zoon heeft ze al menig uurtje opgepast, plasjes geruimd en eindeloos geknuffeld. Komt Djamara op bezoek dan zit ze voor een groot deel van de tijd bij de puppen. Wat ben ik blij met haar.

En Sem mijn zoon, hij verzorgt mijn website waar ik zo enorm blij mee ben. Hier zijn al menig compliment mee geoogst en die komen hem toe!

DSC_0327.JPG DSC_0329.JPG 

Djamara mijn steun en toeverlaat, altijd bereid om te helpen maar  Barree bedankt haar wel erg hardhandig.

Ook Sem mijn zoon wil ik enorm bedanken, hij verzorgt mijn website waar ik zo enorm blij mee ben. Hier zijn al menig compliment mee geoogst en die komen hem toe!

Deze week hebben de Hollandse herder puppen grote stappen gemaakt. Eerst was werpkist en de ren hun dagelijkse omgeving maar die is nu uitgebreid met de huiskamer en de keuken. Op Bindi na was elk hondje snel gewend maar toen Bindi eenmaal met mij op een rustig plekje de kat uit de boom had gekeken was ze de grootste durfal. Ze rende en speelde en ging haar neus achterna. Prachtig om te zien hoe die kleine hondjes hun neus al gebruiken. Het zijn geboren snuffelaars en een bijzonder zintuig wat ze in de toekomst een hoop zal leren.

DSC_0012.JPG

Barree en Brai op onderzoek bij de kachel.

DSC_0019.JPG DSC_0390.JPG

Dat hout houdt ze behoorlijk bezig. Er zitten vast lekkere luchtjes aan.      Baco kan het ook niet laten even te neuzen.

DSC_0350.JPG DSC_0016.JPG

Barree onderzoekt alles, zelfs onder de stoel.                            Baroes heeft een stoelpootje gevonden.

DSC_0343.JPG 

Barree, poseren alsof het is aangeleerd. Hij staat er met zijn knappe kop altijd goed op.

DSC_0357.JPG

Barree onder toeziend oog van Chamook.

Deze week is het erg druk geweest. Zo zijn alle toekomstige eigenaren geweest om weer te knuffelen en te kijken. Van Maartje en haar ouders had ik nog geen foto dus die hebben we bij  het tweede bezoek gemaakt.

 DSC_0364.JPGDSC_0368.JPG DSC_0371.JPG

Maartje en haar ouders hebben een reu gereserveerd.    Etenstijd!                  Wat zijn haren toch geweldig!

DSC_0367.JPG DSC_0369.JPG

Knuffelen is geweldig maar…………………….                                     kijken is ook zo enorm leuk.

Daarnaast zijn er ook veel kijkers geweest die zich of willen oriënteren op een Hollander Herder langhaar of interesse hebben of kinderen die gewoon kwamen kijken. Het blijft voor mij van het grootste belang dat ze goed terecht komen en haast mag daarbij geen rol spelen.

DSC_0378.JPG DSC_0386.JPG

De tandjes zijn ondertussen erg scherp dus steken de kinderen in eerste instantie hun handen in de lucht. Maar samen op de bank ziet het er toch wat veiliger uit.

DSC_0360.JPG 

Wie socialiseert nu wie?

DSC_0024.JPG

Brai was zo lief voor Fenne en dat trok de aandacht van Chamook. Ook eens kijken wat mijn kind doet. Je kunt ze niet vroeg genoeg laten wennen.

De puppen zijn ondertussen zo groot geworden dat ze over het halve deurtje kunnen en van de vrijheid kunnen proeven die de kamer biedt.  Op een ochtend, terwijl ik in het halfdonker hun vleesmaaltijd klaarmaakte, zag ik een klein zwart gedaante naar me toe komen lopen.  Beli wist dus hoe ze erover heen moest en dat herhaalt ze nu regelmatig.  De deur gaat nu dus helemaal dicht als ik weg ben.

Toch vermaken ze zich in de ren opperbest. Iedere dag bied ik ze ander speelgoed aan en dat vinden ze dan weer erg interessant. Overal worden hun tanden in gezet.

DSC_0396.JPG

Bindi geniet van de kong.

DSC_0323.JPG DSC_0316.JPG

Brai snuffelt aan het kluifje van Barree.                                      Beli knaagt lekker aan haar runderoortje.

                                    

DSC_0325.JPG

Baroes  om op te ‘vreten”. Zij of het runderoor???

Toekomstige eigenaren hebben al een riempje meegenomen en een doekje om later mee naar huis te nemen.  Ieder klein riempje zag er weer leuk uit maar één iemand nam een riempje mee voor een reu waarin de drie kleuren van de reuen vertegenwoordigd zijn. Donker blauw, licht blauw en groen. Hoe toepasselijk en hoe loop je ertegen aan.

DSC_0004.JPG DSC_0004 - kopie.JPG

Kleine puppie-riempjes.                                                                                                      Donkerblauw, lichtblauw en groen

Natuurlijk slapen de puppen veel. Na ieder uur fanatiek spelen zetten ze het motortje af en vallen letterlijk in slaap. Pat boem liggen en ogen dicht.  Soms liggen

ze in mijn ogen heel comfortabel maar soms ook snap ik niet dat ze zo een tukje kunnen doen.

DSC_0418.JPG P1070005.JPG   

Baco past nog maar net in het kleine doosje.                                     Bindi kiest voor grotere huisvesting.

DSC_0408.JPG DSC_0411.JPG

Bindi ligt heel ontspannen te slapen over de ballen die in de doos liggen.                       Dit lijkt toch beter.

DSC_0031.JPG DSC_0397.JPG

  Beli, lekker op haar rug een favoriete houding voor veel puppen.                       Baco in diepe rust.