De 6e week (deel B)

Naar de dierenarts

Maandag hebben de puppen hun eerste inenting gehad. In de auto richting dierenarts voelden sommige zich niet erg lekker. Eenmaal uit de auto was dit over. Bij de dierenarts gedroegen ze zich voorbeeldig. Van de dierenarts kreeg ik een compliment dat ze er zo schoon uitzagen en heel goed op gewicht zitten. Ook vond ze het een nest waar geen stress  of nervositeit in zit. Iedere pup liet zich rustig nakijken zonder tegen te stribbelen. De dierenarts vond het zo’n heerlijke bolletjes wol , ze  kon het dan ook niet nalatende af en toe even met ze te knuffelen. Ook de medewerkers waren allemaal present om te helpen maar hun aandacht werd behoorlijk afgeleid door het 5-tal in de doos en één op de behandeltafel.

DSC_0033.JPGDSC_0121.JPG

Op weg naar de dierenarts, Chamook achterin.                        In de doos in afwachting van wat gaat gebeuren.

DSC_0044.JPG DSC_0065.JPG

Baroes haar oortjes worden nagekeken.                                  De gegevens van Baco invullen.

DSC_0114.JPG DSC_0092.JPG 

 Die lieve Beli, in alle rust liet ze zich onderzoeken.        Onze dierenarts is zo rustig en lief voor de honden…………….

DSC_0064.JPG DSC_0071.JPG

Ze kan het niet nalaten de zachte puppen te knuffelen.     Baco liet zich in alle rust onderzoeken en kon ook nog poseren.

   

DSC_0118.JPGDSC_0087.JPG

Beli op de behandeltafel                                                             en ook Bindi liet het gewillig over haar heen komen.

DSC_0104.JPGDSC_0049.JPG

“Ook al ben je tot nu toe de kleinste reu, je bent wel een échte man, twee balletjes!!!” Zei de dierenarts         Baco lacht!

 

DSC_0123.JPG

Als laatste is moeder Chamook aan de beurt. Alles is prima met haar, ze ziet er al weer op en top uit.

Na de prik zijn we naar een landje gegaan waar weinig tot geen honden komen en daar hebben we ze in het gras gezet. Brai was de eerste en die wilde meteen onder de auto kruipen maar toen de anderen ook naar buiten kwamen voelde hij zich helemaal top. Ze hoefden niet eens te wennen aan het gras, het asfalt, de andere omgeving. Het was meteen dolle pret. Ze hebben gerend en gestoeid samen met Chamook en het mooie was dat ze meteen allemaal een hoop deden in het gras!!!

DSC_0131.JPG DSC_0141.JPG  

Baco in rust, wat zal ik eens gaan doen, staartje in rust.                   Bindi is iets van plan, staartje recht omhoog.

DSC_0135.JPG  DSC_0144.JPG

 Alle puppen bij elkaar, staartjes en kontjes en kleine oortjes.          Barree genieten in het gras.

DSC_0150.JPG

  Brai en Barree in een onderonsje, wat een mooi stel. Altijd in voor een partijtje stoeien.

DSC_0140.JPG DSC_0138.JPG

Barree                                                                                  maar ook Baroes doet het keurig in het gras. Brai kijkt toe

DSC_0143.JPG

Aantrekkelijke Brai omgeven door de dames Bindi en Beli.

 DSC_0149.JPG

Beli, wat een plaatje!

Na dit gebeuren zijn we naar huis gegaan waar ze ruim 4 uur hebben geslapen. De dierenarts vertelde dat de puppen de volgende dag wel wat hangerig zouden zijn maar daarvan hebben ze geen last gehad.

Nu het maandag 1 februari is realiseer ik me dat het deze maand is waarin ik afscheid moet nemen. Soms bekruipt me een naar gevoel in mijn buik maar als ik me dan bedenk naar welke eigenaren deze puppen toegaan dan kan ik alleen maar blij zijn.

Geweldig dat zelf opa, oma en de tante van Marloes en Joost nog samen kwamen kijken. Als de pup daar niet welkom is weet ik het niet meer. Geweldig!!

Tot slot nog enkele plaatjes.

DSC_0428.JPG

De lieve kleinste reu Brai. Een droppie.

DSC_0430.JPG   DSC_0431.JPG

Bindi, Bindi wat ben je al weer groot.                                        Wie is nu eigenlijk de vertederenste pup, Barree???

DSC_0432.JPG

of die vriendelijke Bindi??

DSC_0434.JPG

Is het misschien Baroes???

DSC_0437.JPG

Ze zijn allemaal om op te vreten een keuze is voor mij niet mogelijk. Wolbaaltjes om van te houden, stuk voor stuk!!!

DSC_0393.JPG    DSC_0435.JPG

Een knuffeltje voor Bindi. En hier liggen dan de grote dames. Gelukkig mag Tilou nu in de kamer komen en als de puppen uit de ren zijn is het helemaal goed.

Dit was het voor week 6. Groetjes van de langharige Hollandse herdertjes Baroes, Barree, Baco, Brai, Bindi en Beli.