De 5e week (deel A)

Al weer een week voorbij waarin veel is gebeurd. Tilou (Petit Loup) mag van Chamook al die tijd al niet in de kamer komen. Omdat Chamook het af en toe heerlijk vindt om in de bench in de schuur te gaan liggen heb ik Tilou kennis laten maken met de puppen. En ze deed het zo rustig en allerliefst.

DSC_0003.JPG  P1010618.JPG

Op haar gemakje heeft ze alles bekeken en stapte even later zelfs de ren binnen om ook een blik te werpen in de werpkist. Het snuffelen aan een pupje ging gepaard met een heel lief likje. Jammer dat ze van Chamook niet mee mag zorgen want ze zou een prima hulp zijn. Gelukkig is nu het moment aangebroken dat ze van Chamook steeds vaker de kamer in mag. Nog even en er is niets meer aan de hand.

Ik ben zo trots op mijn 6 puppies maar ik heb nog een heel lief puppie wat weer even op bezoek kwam. Als trotse oma kan ik het niet nalaten haar hier tussen te plaatsen.

DSC_0011.JPG

Fenne (geboren 2 september 2010) is het dochtertje van mijn oudste dochter Maya. Ze is dikke maatjes met Wilbert mijn man. Alles wat jong is vertederd!

De puppen zijn deze week weer allemaal flinkg gegroeid. Chamook voedt een stuk minder vaak waardoor ik flink aan het bijvoeren ben en in één woord, ze vinden het heerlijk. De rodi-schijven vliegen er door heen en de Carnibest vinden ze helemaal het einde. De porties worden steeds groter en je ziet het ook aan het gewicht. Ze kunnen zomaar weer één ons per dag groeien.

DSC_0007.JPG

Chamook blijft alert, als ze maar iets hoort spitst ze haar oren. Ze beschermt haar kroost tegen dik en dus. Het is te zien dat het tijd is dat Chamook afbouwt met voeding. Die dikkertjes passen haast niet meer. Ze kruipen op en over elkaar. Ik geef Chamook gelijk als ze denkt dat ze het nu maar zelf moeten doen.

DSC_0074.JPG DSC_0077.JPG

Dat zelf doen lukt prima. Alle 5 aan tafel en één laatkomertje Beli.

DSC_0084.JPG DSC_0087.JPG

Chamook mag de bakjes uitlikken.                                              Baco staat nog na te likken. Hier zie je hoe dik de vacht al is.

DSC_0088.JPG DSC_0089.JPG

 Ietwat lui ligt Bindi te eten.                                                        Het lijkt alsof ze vol trots zegt…….bordje leeg!!!!

Ondertussen stoeien de puppen steeds meer en ze proberen steeds meer technieken uit. Uitdagen, van achteren aanvallen, in de houtgreep nemen, aanvallen terwijl de ander slaapt. Als het te hard gaat hoor je een verschrikkelijke gil waar je medelijden mee zou krijgen maar soms ook kunnen ze al flink tegen elkaar grommen. Toch is het een eerlijke strijd. Dan weer wint de één en dan de ander. Voorbereiding op de toekomst. Hier hoort ook bij dat ze elkaar kunnen liefkozen door bij elkaar te gaan liggen en elkaar te likken.

DSC_0021.JPG DSC_0042.JPG

Als ze hun buikjes vol hebben begint de lol, ze tuimelen wild over elkaar heen en soms is het een strijd tussen twee. Vooral die scherpe tandjes zijn een gedegen wapen in de strijd.

Spelen.

De puppen spelen met al het speelgoed wat ik ze aanbied. Ik wissel het af om zo de zintuigen te blijven prikkelen. Omdat ze mijn sloffen zo geweldig vinden heb ik een knuffel gekocht die even zacht is maar Chamook neemt ‘m iedere keer mee. Wat ze ook geweldig vinden zijn proppen papier.

DSC_0014.JPG DSC_0104.JPG

Brai vindt papier geweldig. Lekker scheuren en kauwen.           Baroes is helemaal blij met de nieuwe zachte knuffel.

DSC_0038.JPG

Baco met zijn knuffeltje. Heel geconcentreerd ligt hij erop te kauwen.

DSC_0015.JPG DSC_0167 Barree.JPG

Bindi komt voor het oranje voetballeeuwtje de werpkist uit  dat toepasselijk naast de bal ligt die ze van vader Faelan hebben gekregen. Het spelen waarbij ze de tanden gebruiken ziet er gevaarlijk uit. Barree probeert uit.

Na het spelen is het goed rusten.

DSC_0028.JPG DSC_0039.JPG

Baroes                                                                  

DSC_0044.JPG DSC_0053.JPG

Barree                                                                         Siamese tweeling

DSC_0090.JPG DSC_0112.JPG

Brai                                                                                                 Die donkere vertederende Beli in diepe rust

DSC_0109.JPG 

Brai                                                                                              

DSC_0105.JPG DSC_0108.JPG

Barree ligt eerst nog wat kijken maar dan………………….               Toch in diepe rust.

De puppen kunnen ook zo rustig zitten kijken naar elkaar of naar niets. Gewoon zitten zitten.

DSC_0048.JPGDSC_0066.JPG

 DSC_0071.JPG

DSC_0072.JPG DSC_0100.JPG

Ze kunnen ook kijken alsof ze het meest zielige hondje van de wereld zijn. Maar ze kunnen ook heel erg staren, gewoon zitten om het zitten.

 DSC_0117.JPG

Barree heeft steun gevonden bij zijn grotere broer Baco

Chamook vindt het heerlijk om zo nu en dan tussen haar slapende kroost in te liggen. Met nadruk op slapend want als ze wakker zijn vallen ze haar alleen maar lastig met het willen drinken.

DSC_0092.JPG