De 4e week (deel A)

Begin 4e week kwamen de eerste nieuwe pupeigenaren kijken. Zij verrasten me enorm doordat ze alle pupjes bij naam wisten. Leuk is dat. Ik heb zoals ik al eerder zei veel tijd besteed aan het bedenken van namen. Iedere naam heeft zo zijn eigen betekenis.

Ooit heb ik een boek gelezen dat ‘Kazan de wolfshond’ heette. Het tweede deel heette ‘Barree, de zoon van Kazan’. Omdat ik de Hollander toch wel veel op een wolf vind lijken vond ik Barree dan ook een heel toepasselijke naam.

P1060749.JPG P1060870.JPG

Barree                                                                                            Baco

Onze buren hebben een gigantisch grote hond, een schat. Deze hond heet Baco. Ons hele gezin vond dat er toch wel een Baco bij moest zitten. En toevallig heeft nu de zwaarste reu deze naam gekregen.

En dan Bindi. Deze naam komt uit het boek ‘Echte mannen lusten geen kaas’. Wat men van het boek vindt daargelaten maar er werd met zoveel liefde over het hondje Bindi geschreven dat ik dacht, als Chamook nog eens een teefje krijgt heet ze Bindi.

P1060780.JPG P1010356.JPG

Bindi                                                                                              Beli

En dan Beli. Wij zijn gek op klassieke muziek en dan vooral op piano. Dit is mij met de paplepel ingegoten, mijn vader kon verschrikkelijk goed spelen. Omdat ik als tweede naam een componist wilde meegeven kwam ik ook bij Bartók uit. En die heette met zijn voornaam Bela. Omdat dat een man is heb ik er Beli van gemaakt. Bovendien kozen alle drie onze kinderen en aanhang voor de naam Beli.

Baroes, ja dat moest de naam met de ‘oe’ Worden. Onze Hollanders hebben allemaal een ‘oe’ in hun naam en dat zal ik altijd zo houden.  Youette, Petit Loup en Chamook. Allemaal met een ‘oe’ En Baroes vond ik zo wolfs klinken.

P1060847.JPG P1060866.JPG

Baroes                                                                                     Brai

En als laatste Brai. Deze naam is me ooit tijdens het wandelen te binnen geschoten en is nooit meer uit mijn hoofd geweest. Brai klinkt zo apart, zo krachtig en tegelijk vriendelijk. Deze naam was ook voorbestemd.

En het leuke is dat de naam nu al zo bij de hondjes hoort. Brai is echt Brai en Barree had ook geen andere naam moeten hebben en Bindi zal altijd het pupje van 180 gram blijven. Het is goed zo en zo zullen ze voor mij altijd heten. Het zou natuurlijk geweldig zijn als ze deze naam uiteindelijk ook kunnen dragen maar dat is aan de nieuwe eigenaren.

 

Bezoek

Er zijn de afgelopen week veel kindertjes geweest en het leuke is dat al die kinderen de ren zijn ingegaan met een grote glimlach op hun gezicht.  Maar ook de volwassenen die kennis hebben gemaakt met de  puppen waren vertederd door deze kleine wezentjes. Het is mooi te zien hoe deze kleine puppen mensen een goed gevoel geven.

De puppen reageren allemaal heel open, ze komen meteen af op de mensen die ze tegemoet treden. Allemaal willen ze graag geaaid worden. Het wordt heel duidelijk dat jonge dieren een hoog knuffelgehalte hebben, de nieuwe eigenaren kunnen er niet genoeg van krijgen. De pupjes nemen dan het initiatief, niet omdat ze niet meer willen maar omdat ze niet meer kunnen, vallen ze na een kleine 3 kwartier in slaap. Ieder zoekt een eigen plekje, de pret is voorbij tot teleurstelling van sommige kinderen. Begrijpelijk want ze zijn zó leuk.

 

P1010344.JPG P1010360.JPG

Timo  (10 jaar oud) en zijn ouders hebben een reu gereserveerd.

P1060904.JPG P1060924.JPG

Marloes (8 jaar oud en Joost 10 jaar oud) hebben met hun ouders en opa en oma een teef gereserveerd.

P1060932.JPG P1060951.JPG 

Gabriëlle (6  jaar oud) heeft met haar ouders een reu gereserveerd.

Helaas hebben we van Maartje met haar ouders geen foto. Maartje is 18 en heeft met haar ouders gekozen voor een reu. Ze hebben al een Hollandse herder langhaar teef Noortje.

P1060957.JPG     P1060948.JPG

De ouders van Gabriëlle waren ook niet weg te slaan bij de puppen.   

…..en de moeder en oma van Marloes en Joost waren ook vol van het kleine spul. Oma heeft jaren geleden ook een Hollandse herder langhaar gehad.

P1060902.JPG     P1060919.JPG