Maand 8:  Daar zijn ze dan!!!   (deel A)

Alle puppen, als je ze zo nog mag noemen hebben ondertussen al weer een aardig volwassen uiterlijk. De reuen beginnen een kraag te krijgen en tillen netjes hun poot op zoals het vanuit de genen van ze verwacht wordt en bovendien weten ze ondertussen ook wat ze waard zijn ten op zichten van soortgenoten. Zo is de een heel zelfverzekerd en de ander onderdanig. Ook dit was al duidelijk te zien toen de pup nog maar 7 weken oud was. Door middel van jullie foto’s en verhalen is het voor iedereen leuk om betrokken te blijven bij de pup van de ander. Misschien dat jullie ook gelijkenis of juist verschillen zoeken en natuurlijk is jullie eigen makker de leukste liefste en allermooiste. Gelukkig maar, ook dit heeft de natuur zo bedoeld.

Hier zijn ze dan weer.

DSC_2965 - kopie.JPG  IMG_2442 - kopie.JPG
Baroes Bruch                       Barree Bartók             Baco Berlioz

DSC_2823.JPG P8040203 - kopie.JPG 15aug - kopie.JPG 
 Bindi Bach                          Brai Brahms                           Beli Bizet      

 

BAROES

Hoe gaat het met Baroes

Marja:

Baroes is nu 8 maanden. Zij heeft zich ontwikkelt tot een vrij en speels hondje, dat zich spelend en huppelend door het leven beweegt. Zij draagt de naam “Jumping Queen “met ere. Zij is voor mij de gemakkelijkste pup tot nu toe geweest. Omdat mijn hondenschool ook in de zomer les geeft, zit zij nu op haar derde cursus. Sociale huishond van de FHN, en omdat ik altijd nerveus ben met examens, heb ik met Saskia afgesproken dat zij het examen zal lopen. Tijdens de laatste les zei de trainster dat  Baroes het in zich heeft om een goede hulphond te worden. Erg leuk om te horen. Verder hebben we onbedoeld ontdekt dat Baroes goed schapen kan drijven. Ze was een wei met schapen ingesprongen en begon meteen de schapen bij elkaar te drijven. Een bok ,die erbij liep, probeerde weg te komen,  en die werd keurig teruggehaald. Bij deze exercitie kwam Baroes  niet dichter dan 2 a 3 meter bij de schapen dan 2 a 3 meter. Het was een pracht gezicht en ik heb ervan genoten. Het volgende probleem was. Hoe krijg ik haar de wei uit. Gelukkig voor mij waren de eigenaars van de schapen in de buurt. Die waren op z’n zachts gezegd not pleased. Baroes liet zich door hen pakken en werd buiten de wei gezet.

Gelukkig hebben zij hun woede niet op haar gekoeld. Sindsdien moet ik Baroes ook al kom ik van een andere kant, aanlijnen, Want schapen zijn het wel voor haar. Ik was al van plan om op de volgende NHC dag haar te laten testen op schapen drijven maar dat hoeft nu niet meer. Op de hondencursus zit een Mevr. die met een van haar honden schapen drijft in Lelystad. Ik krijg van haar het adres. Weet niet of ik het zelf leuk vind, maar daar kom ik tzt dan wel achter. Het wordt toch voorjaar 2012 voordat  ik daaraan wil beginnen. Eerst gaat ik met  Baroes een  gecombineerde cursuscursus agility doen. Baroes gaat ook regelmatig mee. Dan reizen we samen met de trein. Ze vindt het allemaal even normaal.

Saskia:

Baroes begint zich heel volwassen te gedragen maar soms is het ook nog een jong onzeker ‘pupje’. Als ik haar ophaal bij Marja dan gaat ze uitgelaten mee en hoopt in de auto Tilou en Chamook aan te treffen. Toen deze afgelopen keer niet in de auto zaten merkte je iets aan haar wat niet duidelijk te omschrijven is. Zoiets van shit, balen, wat maak je me nou!

Samen met Sem heb ik toen een wandeling gemaakt om te kijken hoe Baroes reageert als ze alleen mee gaat. Nou, dat was echt wel anders dan met de andere honden erbij. Ze rende in eerste instantie lekker door het hoge gras, speelde in de plassen maar kwam toen tussen ons in lopen. Dat heeft ze de rest van de wandeling gedaan. Ze sprong meteen in de auto en was enorm blij Tilou en Chamook thuis aan te treffen. Ze begroet de twee oudere uitbundig en loopt vervolgens het huis in alsof het haar huis is. Ze drinkt wat zoekt haar speeltje en doet wat de andere doen. Tilou en Chamook accepteren haar volkomen nu ze niet meer zo speels opdringerig doet. Dat leverde nog wel eens een grauw op maar dat is er nu niet meer bij. Ze hoort gewoon bij de roedel.

 

Niet altijd breng ik Baroes naar huis als ze bij mij is geweest maar maak ik met Marja een afspraak in heb bos om haar na de gezamelijke wandeling met onze 4 honden weer over te dragen. Ik ga met 3 honden naar het bos en Marja neemt Sam mee. En als we dan uitstappen is Baroes weer zo blij Marja en Sam te zien. Ze rennen en spelen, ze weet haast niet hoe ze de aandacht moet verdelen tussen haar hondenvrienden en Marja en mij maar haar eigen moeder is toch wel favoriet. Ze struinen door de bosjes en  jagen op zwaluwen zo samen.

 

En als de wandeling voorbij is en ik de klep van de auto open doe dan zit Baroes er al in. Maar even gemakkelijk springt ze weer in de auto bij Marja. De auto die het eerst open gaat daar springt ze in, het maakt niet uit of het bij Tilou en Chamook is of bij Sam, het is allemaal vertrouwd.

 

Baroes is erg aanhankelijk en maakt vaak even contact. We knuffelen wat af. Wat kun je verliefd zijn op zo’n hondje. Ik moet goed in de gaten houden dat het een hond is, en een hond behandel je als hond! Soms wel eens moeilijk.

 

DSC_2790.JPG DSC_2788.JPG

Heerlijk spelen aan de waterkant

 

DSC_2795.JPG DSC_2796.JPG

Knagen aan een lamspoot.

 

DSC_2801.JPG DSC_2807.JPG

Gewoon ontspannen                                                  Even poseren weliswaar aan de riem.

DSC_2805.JPG

Ja, meiden, het is wel de bedoeling dat jullie even kijken.

 

DSC_2806.JPG

Dit bedoel ik dus.

 

DSC_2965 - kopie.JPG

Wat smelt ik van dit hoofd!!

 

DSC_2965.JPG

In de tuin bleven ze keurig zitten. Ik had verwacht dat minstens een van de drie op zou staan als ik achteruit liep.

 

DSC_2971.JPG DSC_2972.JPG DSC_2973.JPG

Vogeltjes kijken

 

 

BARREE

Hoe gaat het met Barree

 

Van Barree deze maand geen foto’s.

 

BACO

Hoe gaat het met Baco

We zitten op ons nieuwe plekje! Omdat het paard een flinke beenwond heeft opgelopen ligt het rijden met de koets even  stil helaas. Baco is al wel helemaal gewend. Kan hier heerlijk rennen en snuffelen. En spelen met ander honden. Dan wil hij nog wel s doof zijn en rent alleen maar met de andere hond mee. Maar als je alleen met hem loopt, dan komt hij wel meteen als je hem roept. Sinds een week beurt hij af en toe zijn poot op met plassen, begint een echte kerel te worden. Hij is nog steeds erg op Gabrielle gericht, luistert heel goed naar haar en houdt haar ook heel goed in de gaten.

Erg leuk om de foto's van zijn broers en zussen te zien in het clubblad en wat hebben ze het goed gedaan!

 

 

IMG_2437.JPG

Gabrielle, Bob en Baco

 

IMG_2442 - kopie.JPG  IMG_2443.JPG

 

 

Baco begin augustus

Baco eind augustus. Te zien is de enorme snelle groei van de vacht. Langere broek, vollere kraag en dat in een kleine maand.

 

Op stap met Gabriella en fotograaf Janita                     Baco heeft ook aandacht voor de fotograaf.

Even poseren en wat rusten op de mooie hei.         De nieuwe woonomgeving van Baco. Fantastisch toch!

 

En dan weer op huis aan, moe maar voldaan. Je hebt Baco een fijne wandeling gegeven, goed gedaan!