Maand 7:  Daar zijn ze dan!!! (Deel A)

Deze maand zijn Baroes, Barree, Bindi, Brai en Beli op de clubmatch geweest. Hiervan heb ik een aparte pagina gemaakt.

Enkele foto’s van de clubmatch heb ik ook op deze pagina gebruikt.

 

NI_108_167 - kopie.JPG P1010980.JPG IMG_2404 - kopie.JPG

Baroes Bruch                Barree Bartók                         Baco Berlioz
 

2011-06-26 10.36.34.jpg NI_108_187 - kopie.JPG NI_108_110 - kopie.JPG

 Bindi Bach                                       Brai Brahms                                   Beli Bizet      

 

BAROES

Hoe gaat het met Baroes

Baroes geniet intens van het leven. Zo speelt ze intens en veel met Sam, haar grote vriend. Bij mij zijn het Tilou en Chamook waar ze dan wel niet mee speelt maar die ze wel als groot voorbeeld schijnt te zien.

Regelmatig gaat ze mee naar de IJsselmeerdijk. Daar kunnen we in alle rust wandelen. Alhoewel, in alle rust is ook niet het goede woord. Veel vogels hebben daar ook hun stek bij het water, meeuwen en zwaluwen. Vooral de laatste vliegen laag over de dijk en Chamook en Baroes blijven erachteraan jagen. Dijk op dijk af totdat hun tong op hun ‘poten’ hangt. Het lukt me op deze momenten van ‘jagen’ dan ook niet om ze bij me te roepen. Chamook richt nog wel een oor op mij maar Baroes  legt haar oren in de nek om zo gestroomlijnd mogelijk te zijn zodat de vaart nog groter wordt en ziet en hoort mij helemaal niet meer.

Als ik gewoon in het park met haar wandel is het luisteren veel beter en is ze daar waar Tilou en Chamook zijn. Ze gaat niet alleen op pad. De roedel is veilig en vertrouwd.

Als ik Baroes bij Marja op ga halen is ze zo enorm blij en uitgelaten. Als een veer springt ze omhoog en als ik op mijn knieën voor haar ga houdt ze met haar voorpoten mijn arm vast en trekt zich zo op schoot. Daarna kalmeert ze wat.

Als ik haar de volgende dag weer terug breng staat ze bij Marja weer zo enorm voor de deur te kwispelen. Eenmaal binnen wordt haar enthousiasme wat afgestraft door grote vriend Sam. Als Baroes zich dan weer keurig en netjes gedraagt in zijn ogen vervolgen ze hun weg samen naar buiten en volgt er weer een intens spel. Heerlijk om te zien wat voor taktiek ze gebruiken.

Baroes kan erg goed apporteren. Ik oefen nog steeds met haar met de frisbee en hoop dat ze ooit zo goed zal worden als Tilou en Chamook.

Het is fijn dat het contact tussen de baasjes nog steeds heel soepel, gezellig en prettig verloopt. Dat is ook in het belang van Baroes.

Ze is super!

 

100_0835   12 augustus 2010  Sam.jpg 100_2503.jpg

Sam, de grote vriend van Baroes                                                   Sam gaat zelfs voor haar onder liggen

 

100_2499   29 juni 2011.jpg cursus Baroes 20001.jpg

Baroes kan traplopen als de beste                                                 haar 2e diploma!!

100_2516   1 juli 2011.jpg DSC_2506.JPG 

Als ik haar kom halen word ik zo hartelijk begroet.   Baroes in het midden samen met Chamook en Tilou.

 

DSC_2513.JPG

Hoera, uitgelaten op de dijk.

 

DSC_2515.JPG  DSC_2641.JPG

Lekker dollen en soms even rusten                                                              en spelen aan de waterkant

 

DSC_2650.JPG

Wat Chamook doet,  doet Baroes

 

DSC_2661.JPG

Sem samen met een 3-tal nieuwsgierige honden.

 

DSC_2551.JPG

Een nog klein hondje in de weidse wereld.

 

DSC_2553.JPG DSC_2554.JPG

Baroes eet nog altijd Carnibest, eerst netjes zitten                                                                    en dan smullen

 

DSC_2556.JPG DSC_2559.JPG

Op een vertrouwd plekje in de achtertuin.                                    Schelpen eten die ze uit de vijver heeft gehaald.

 

 

BARREE

Hoe gaat het met Barree

We vonden het vandaag erg leuk om bij de clubmatch te zijn en om alle andere pups te kunnen bekijken. Wat zit er toch een verschil in uiterlijk tussen alle pups zeg. Ze zien er in ieder geval allemaal prachtig uit en hebben stuk voor stuk een goede eigenaar getroffen.

Ik had verwacht dat de pups wel op elkaar zouden lijken, maar dat is dus niet het geval.

Wat wel duidelijk was dat het een goed nest is geweest, ook vind ik zelf dat alle pups erg rustig waren in de toch drukke en vreemde omgeving.

Alle eigenaars van de pups waren ook vol lof over jou Saskia hoe je alles hebt aangepakt betreffende de pups. (een groot compliment dus) Barree was in de 1e instantie toch wel onder de indruk van wat er allemaal om hem heen gebeurde, was wel wat onrustig maar dat verdween later voor een groot deel.

Jolande deed het goed maar is toch iemand die veel meer geeft om het zachte karakter van Barree. We zijn allemaal zo gek op Barree.

Met de katten thuis heeft Barree nog steeds een beetje een haat liefde verhouding, maar het gaat steeds beter.

Ik hoop dat er nog eens een ontmoeting komt met alle pups, waarbij we de honden allemaal lekker vrij ergens kunnen laten rennen.

Met Timo gaat het trouwens goed, is ook stapelgek op Barree.

 

Barree snapt nog steeds niet dat die vogel waar ie op jaagt toch steeds elke keer de lucht in vliegt. In de auto legt Barree zijn kop op het hoofd van Jolande. Verder kan Barree de snelheid met rennen van Jeno prima bijhouden. ZIJn oortje staat inmiddels bijna rechtop. Zijn waakzaamheid maakt ons vaak wakker midden in de nacht. Er mag namelijk niemand pratend door de straat lopen. Intussen hebben we Barree een paar nachten op de slaapkamer gehad om de rust in de nacht te waarborgen. Nu slaapt ie gewoon weer beneden en lijkt hij weer wat minder te reageren op geluiden van buitenaf.
Ook is hij meester geworden in het stiekem pikken van eten van de eettafel of aanrecht, alsof hij nooit iets te eten krijgt. Vanmorgen ben ik (Jolande) gaan hardlopen (kleine stukjes). Barree ook meegenomen, gekeken wanneer hij ging rennen en me daarop aangepast. En wanneer hij stopte, stopte ik ook. Hij deed het goed zonder happen in je broek of voor je voeten lopen. Konijnen vindt hij ook leuk en rent er zonder schadelijke effecten achteraan. Het enige wat hij doet is kijken, kijken en kijken. Verder is hij een Edet hond, je weet wel van het wc papier. Eerst pikt hij de rol van de houder en verwoest het volledig. Maar steeds vaker laat hij het halverwege vallen en doet er vervolgens niets meer mee. Het kleine puppenbandje heeft plaats gemaakt voor een robuustere uitvoering. Het is een heel vrolijk beest zonder nare punten. Na de vakantie gaat hij verder op de hondenschool, de Wolfskamer (naam past goed bij hem). De eigenaresse zei toen tegen mij hé, eindelijk weer eens een echte hond en geen handtas. Moesten daar natuurlijk om lachen, want de handtassen waren sterk vertegenwoordigd.

 

 

P1020066 - kopie.JPG

Barree is mee naar het speelveld

 

P1020070 - kopie.JPG

Barree samen met zijn maatje Timo

 

P1020073 - kopie.JPG P1020064 - kopie.JPG

 

P1020071 - kopie.JPG
Ook met andere kinderen kan Barree prima overweg. Een mooie lage houding!

 

P1020076 - kopie.JPG P1020082 - kopie.JPG

Barree van voor                                                                 Barree van op zij. Is hij niet knap???!!!

P1020079 - kopie.JPG

Jeno en Barree, vrienden voor het leven………………