Maand 6:  Daar zijn ze dan!!! (deel B)

BINDI

Hoe gaat het met Bindi

Hierbij de foto's van Ginger van de maand 6. Ze ligt graag op de poef van de katten, wat eigenlijk niet mag......maar wanneer de katten niet in de woonkamer zijn, laat ik het nog wel eens toe. En ja bij Paris (het paard) en op de ponyclub is ze helemaal in haar element, zelfs wanneer ze mee mag het bos in, dan voel ik me echt de hemel te rijk en zij geniet zich suf!!!! Hier gaat alles goed, Ginger groeit als kool! Ze is nu een aantal keren meegeweest met mij en Paris wanneer we in het bos gingen rijden en dit gaat erg goed. Volgens de orthopeet mag ze nu al gerust mee het bos in, zolang Ginger maar gewoon loopt of draaft, rennen mag nog niet. Nu ze meer in draf loopt, loopt ze minder in telgang (zoals de dierarts al zei) alleen wanneer ze moe is verkiest ze nog telgang, maar dat hoort wel een beetje bij haar. Volgen doet ze keurig op een afstandje achter Paris, dat in tegenstelling tot het volgen (van mij) op de hondencursus, dat vindt ze lang niet zo interessant.... 

Ook merk ik dat haar gereserveerde karakter voor bijzondere situaties kan zorgen, wanneer we op de cursus iets nieuws leren, kan het voorkomen dat ze ineens "dichtklapt" en dan reageert ze nergens meer op. Dan ga ik enthousiast lopen springen en roepen (tot grote hilariteit van de medecursisten en onze trainster) en dan zie je dat ze ineens weer "op aarde komt". 

Ze begint ook waaks te worden wanneer Mark niet thuis is, dan blijft ze 's avonds bij het uitlaten bij me in de buurt, wanneer ze iets hoort wat niet bekend is gromt ze en staan haar rugharen overeind! Erg imposant om te zien en horen, want ze heeft een hele zware blaf voor zo'n klein hondje :-) Ook wel een fijn idee wat ze me beschermd wanneer mark zometeen 6 maanden in Afghanistan zit.

Omdat Ginger ziek blijft in de auto (net als n van haar broers las ik) hebben we toch maar besloten om haar niet mee te nemen op vakantie......ik vind het heel jammer maar voor haar absoluut het beste.

Ondanks de pubertijd luistert ze erg goed, ze eet alleen geen Carnibest meer, ze eet het gewoonweg niet! Ik heb het twee dagen achter elkaar aangeboden maar ze at niet, nu ben ik overgestapt op Carocroc brokken en om toch nog iets aan "vers vlees" te geven heb ik Natures Menu gehaald, dit is blikvoer met vers vlees. Haar bakje gaat nu schoon leeg en wanneer de katten ook maar iets te dicht bij haar bakje in de buurt komen, gaat ze als een gek eropaf om te kijken of het echt wel leeg is! Het is elke dag nog genieten van haar :-)

192 - kopie.JPG
Bindi ligt lekker uitgebreid op de poef.

2011-06-13 11.09.54 - kopie.jpg 2011-06-02 10.50.37 - kopie.jpg 
Lekker dicht bij Jesse, gezellig en knus.                                        Samen op stap met Paris. RENNEHHHH

2011-06-09 18.08.13 - kopie.jpg
Languit genieten in je eigen tuin.

 

BRAI

Hoe gaat het met Brai

Hij kan al netjes wachten en apporteert. Zwemmen durft hij nog niet, maar hij gaat wel steeds dieper het water in. Hij is helemaal weg van water en stokjes.

De baan op zijn rug met "echte" haren wordt steeds breder, alleen op zijn flanken zijn nog zachte haartjes en rond zijn oren.

Hij is erg waaks en vogels mogen ook echt niet in de tuin. Op een grasveldje hier vlakbij jagen Brai en Nora ook op kraaien.Die laten het niet op de kop zitten en duiken vervolgens naar Brai en Nora. Soms zitten er dikke houtduiven die  hard met hun vleugels klappen dat maakt veel herrie, daar worden ze allebei boos van. In de tuin gaat het meer om het wegjagen van de merels.

Bram is echt een heel grappig hondje. Je kunt wel zien dat hij waarschijnlijk de dominantste van het stel wordt, maar wij kunnen hem aardig in toom houden. Zijn basishouding naar andere honden in park of bos is ook goed, hij speelt veel. Mensen daar geeft hij minder om.

Hij is slimmer dan Nora en krijgt hekjes en deuren open in huis die Nora wel tegen houden. 's Nachts gaat hij steeds nog in zn hokje, dat gaat heel goed. 's Ochtends kom ik dan de keuken in en dan blijft hij keurig wachten tot ik zo ver ben dat ik hem eruit haal en dan gaan we even lopen. Daarna gaat hij weer terug tot Pieter een half uurtje later  opstaat. Wat ook grappig is, als ik hem dan uit het hokje haal en aanlijn en naar de achterdeur loop passeren we onze slaapkamerdeur (we slapen beneden). Dan ruikt hij onder langs de deur en gaat dan  kwispelen. Met zijn neus op de grond door zijn voorpoten gezakt en zijn kontje met dat kwispelstaartje omhoog. Dan zeg ik, ja daar is de baas die komt straks. We letten ook altijd goed op dat wij voorop lopen het eerst door de deur of poort gaan etc. Maar dat doen we met nora ook.

Als hij los loopt, let hij goed op waar je bent en komt keurig als je roept.

Hij heeft wel een tik voor rode bloemen, dat was al met de tulpen en nu heb ik nagelkruid en duizendschonen, allemaal rood op steeltjes die hapt hij af. Dan roep ik en dan kijkt hij heel betrapt maar vaak met nog een bloemblaadje aan zijn neus. Dus dan weet hij wel dat het niet mag, maar dat is soms erg moeilijk om je daar aan te houden. Het gaat dus heel goed. 

P5230386 - kopie.JPG
Twee heel verschillende Hollandse herders, de donker gestroomde Nora en de lichtgestroomde Brai.

P5210383 - kopie.JPG P5210382 - kopie.JPG
Het heeft ook wel met belichting te maken maar dat Brai heel licht gestroomd is is hier goed te zien.

21-5-2011 - kopie.JPG
Een lieve uitdrukking door die schuin geplaatste ogen.

 

23-5-2011 - kopie (2).JPG   23-5-2011 - kopie.JPG
Brai op afstand maar ook even dichtbij

 P5230387 - kopie (2).JPG
Als je Brai zo ziet liggen oogt hij al heel volwassen