Maand 3: Daar zijn ze dan!!!        (Deel A)

Het is al weer een aantal weken geleden dat de puppen met de nieuwe eigenaars mee zijn gegaan. In deze afgelopen weken ben ik enorm verrast met mooie foto’s, leuke verhalen, mailtjes en telefoontjes. Geweldig om te zien hoe al die kleine pupjes opgroeien!

Alle nieuwe eigenaren zijn dol op hun kleine of grotere ‘wolf’.

 Iedereen vindt het leuk om de puppen te blijven volgen daarom nu weer een nieuwe pagina op de site.

 Op de site blijf ik de stamboomnamen gebruiken maar ik wil jullie wel even laten weten dat Baco, Barree en Baroes hun eigen naam hebben behouden en dat Brai nu Bram heet, Bindi heet Ginger en Beli heet Beike.

 Om te beginnen, hier is het 6-tal allemaal rond dezelfde tijd van ongeveer 3 maanden. 

  
Baroes 19 maart 2011                          Baco 12 maart 2011                              Barree 

   
Bindi 16 maart 2011                            Brai 20 maart 2011                                      Beli 15 maart 2011

 
Op volgorde van geboorte, hier is Baroes

Baroes woont, in tegenstelling tot de andere puppen, in het gastgezin bij Marja en Cees samen met Sam, de Hollandse herder korthaar reu. We hebben voor deze variant gekozen omdat ik met Baroes wil fokken onder de naam Van de Wolvenstam om deze lijn te kunnen voortzetten. Als Baroes er aan toe is zal ik een gepaste reu voor haar zoeken en wordt het nest uiteindelijk bij mij geboren. Het is dus belangrijk voor haar dat ze gewend blijft in onze ‘roedel’. Tot nu toe gaat dat heel voorspoedig. Ze is graag bij Tilou en Chamook en voelt zich volkomen thuis.

Baroes is een gewild foto-‘object’, we hebben dan ook enorm veel foto’s van haar, en samen met Tilou en Chamook.

Doordat Baroes vaak hier is leer ik haar goed kennen.

Marja:

Onze Hollandse Herder korthaar Sam moest wel even wennen aan een pup in huis. Tijdens de wandeling op de eerste dag kwam ik 6 honden tegen. Eerst even kennis laten maken en daarna heb ik Baroes ertussen gezet. Dit gaf geen enkel probleem. Baroes kreeg zelfs het complimentjes dat ze erg moedig was. Ondertussen heeft ze kennis gemaakt met de kippen en de paarden. Baroes is gek op geitenmelk. Omdat Saskia in de toekomst met Baroes wil fokken is het belangrijk dat het contact met haar en haar honden goed blijft. Ze gaat dus regelmatig die kant op.

Baroes is een rustig hondje en een veel gemakkelijker pup dan Sam indertijd was. Naast knuffelen is de opvoeding ook begonnen. Ook zijn we op de puppyschool begonnen.

Al snel hoefde ik er ’s nachts niet meer uit voor Baroes. ’s Morgens heel vroeg laat ik haar in onze tuin die groot genoeg is om lekker de benen te strekken. Dat is even gemakkelijk voor mij. We genieten enorm van haar. Ze ontwikkelt zich tot een lief en gemakkelijk te leren hondje. Op de puppycursus doet ze het prima en als ze even niet aan de beurt is gaat ze er vaak relaxed bij liggen. Observeren kan ze goed en doet ze graag. Ook als ze met andere honden aan het spelen is komt ze meestal na roepen weer bij me terug. Na de puppy cursus gaan we naar de jonge honden cursus.

Saskia:

Baroes is een heel rustig teefje in huis. Zonder problemen schikt ze zich in iedere situatie. Ze kent geen stres, ze is niet schrikachtig en in iedere nieuwe situatie is ze op haar gemak. Ze heeft volledig vertrouwen in de wereld om haar heen. Ze verkend al het nieuws, maakt rustig kennis met nieuwe honden heel soms zoekt ze nog wat steun door tussen mijn benen te komen staan. Ze is erg speels en vooral haar moeder Chamook is haar grote speelkameraad. Buiten loopt ze daar waar Tilou en Chamook lopen. Ze leert bijzonder snel. Het apporteren zit haar in het bloed zo ook het speuren. Baroes luistert bijzonder goed, een keer roepen zorgt voor een keurige zit wat altijd beloond wordt met een klik gevolgd door iets heel lekkers. De clicker heeft ze in no-time aangeleerd. Water is haar passie. Heerlijk om te plensen in de vijver of poel. Net als Tilou en Chamook loopt ze met een stok in haar bek. Staartje omhoog waarmee ze wil zeggen, kijk mij eens, stoer hé!

   
Baroes met haar baasje Cees                                           De slaapdoos is meegegaan, lekker veilig met zo´n kluif.

  
Even kijken in de camera van Marja.                                      Een foto op het terras, zo klein en zo netjes poseren

  
Weer wat te ontdekken.                                                           Speuren op het gras.                                            

 
Baroes met Sam, HH reu en Kyra ,HH teef  van de zoon.                              Het aanleren van commando FOEI!

  
Een onderonsje tussen Baroes en huisgenoot Sam.    Wolfje met bruintje beer

   
Zoveel moet ze nog groeien. Naast Tilou slapen.              Met een runder oor languit in de bench

  
 Een heerlijk pensstaafje.                                                         Dat lust Chamook ook nog  wel maar zij heeft het al op.

 
Ook tijdens de wandeling een poetsbeurt van Tilou        En als de bench vrij is neemt Tilou intrek in de veel te kleine ruimte, rolt zich op en slaapt als een os.         

  
De gevonden werkhandschoen.         Je ziet wel hoe de rollen zijn verdeeld.  Kijk eens naar boven!

 
Een klein gestreept hondje in rust                                           Haar eerste mergpijp, er zullen er nog veel volgen.


Een hondje om op te vreten…..

Omdat Bindi ook een paar straten verderop woont net als Baroes zien ze elkaar regelmatig. Ze zitten ook samen op de zelfde hondenschool, in de zelfde groep.

  
 Bindi en Baroes zijn ook wel eens samen op bezoek                                           Nu is Bindi weer even de sterkste!              

Links Baroes en recht Bindi.


Dit is Barree, de grootste knuffelkont uit het nest.          

De reis met Barree is prima verlopen, hij heeft niet overgegeven. Thuis heeft hij kennis gemaakt met onze Vizsla Jeno en dat ging prima. Jeno wilde al meteen spelen maar Barree was nog niet zo ver. In huis liet Jeno even weten wie de baas is en pikte dan ook meteen de varkensoor van Barree af. Barree is snel op zijn gemak en gedraagt zich voorbeeldig.

Hij heeft al kennis gemaakt met andere honden uit de buurt en na zijn middagdutje daagt hij Jeno uit om te spelen. De nacht is goed verlopen. Hij heeft een plaatsje gevonden onder ons bed en vanochtend werd hij om half 8 pas wakker. Hij eet en drinkt goed. Met de katten kan hij het nu ook vinden, al is ie meerdere malen terecht gewezen. Jeno is gek van Barree en Barree mag zelfs bij Jeno in de mand.

Barree luistert erg goed. Volgens ons is het een heel slim hondje. Net of er een oude ziel in een jong hondje zit.

Ondeugende streken heeft hij ook, rolde net nog de toiletrol van de muur (ook leuk).We waren net bij de kinderboerderij (dieren zitten achter een hek)hij vond de goudfazanten buitengewoon interessant. Verderop een vijver (ondiep)dus daar even lekker gerotzooid, water in, door het zand en de bosjes struinen. Dat tongetje komt er dan uit van blijdschap Wat een leuke hond is het nu al. Het is net of hij er altijd al geweest is.

 De combinatie van onze vizsla Jeno en Barree is nu al een gouden team. Barree's eerste week liep vlekkeloos 's nachts geen gepiep in de bench, ging al zitten het leek wel of er een oude ziel in dat kleine lijfje zat. De tweede week al wat meer praatjes. Loopt lekker los mee luistert als de beste. Op de cursus werd er gevraagd, welke hond kan er al zitten. Ja Barree, toen hij zijn kunsten moest vertonen wist hij het niet meer. Degene waar ik en Barree les van hebben heeft veel ervaring met herders. Mijn vorige hond een x herder was een superslim beest maar Barree overstijgt dit. Hij kan de Brabantia vuilnisbak met tipdeksel gewoon openmaken. Draai je hem om, gaat Barree gewoon aan de andere kant staan. We wandelen kleine stukjes, iets minder voor de vizsla maar ja hij mag weer mee met joggen. We lopen elke keer ergens anders. Op de kinderboerderij komen we wat vaker ook bij het watertje.

Waar hij trouwens steeds baldadiger wordt. De kat(ten) hij heeft er eerst 2 gezien onze oude Olaf van 18 jaar hebben we helaas moeten laten inslapen. Dus hebben we nu nog Yoshi een klein wit poesje, wat uitdagend in de krabpaal naar Barree kijkt. Hij gaat daar prima aan wennen. De foto met de appel? Voor mij een raadsel hoe hij er aan komt. De fruitmand staat behoorlijk hoog. Misschien heeft hij het IKEA keukentrapje gepakt. Zou hij zo slim zijn.

  
Kennis maken met Jeno, een vriendelijke reus!               Wat doet Jeno daar?

  
Wennen aan de nieuwe omgeving kost even wat tijd.     Het opnemen van geurtjes helpt daar wat bij.

  
Mmmm……al meteen smikkelen van een runderoor.       Allebei bij de beruchte prullenbak.

 
Genieten van zand en water, beter kan niet.                      Dit is een nieuwe ondergrond voor zijn pootjes


Die Barree, de grootste knuffel uit het nest. Nog steeds ziet hij er zo uit.

 
Wat is het leven toch mooi. Alles verkennen.                   Ogen te kort om alles in je op te nemen.

 
Hoe kom hij nou aan die appel, met de Ikea trap???     Flapje omhoog, flapje naar beneden.

 
Ook Barree heeft het spelen met de stok gevonden.

  
Net een welpje in de dierentuin.                                           Struinen door het landschap.

 
En weg was Barree…………………………..