Maand 10:  Daar zijn ze dan!!! (deel C)

BRAI

Hoe heb ik Brai ervaren op maandag 26 september 2011

Toen Inge en ik bij Pieter aankwamen stonden er vier honden geduldig bij het hek te wachten. Twee van de ouders/schoonouders en Nora en Brai. Geen geblaf gewoon kijken wie er binnen wilde. Pieter deed het hek open en we werden vriendelijk begroet. Brai was de eerste die het voor gezien hield. Hij liep wel steeds met ons mee maar hield afstand. Wel was duidelijk dat hij Pieter heel goed in het oog hield.

Op de vlonder onder de boom bij het water was een gezellig zitje. Daar dronken we thee. En Brai was ook van de partij. Niet omdat hij ons zo interessant vond maar het waren de eenden die in de sloot zwommen die zijn aandacht trokken.

Met moeite was hij te verleiden tot een spel, liever speelde hij met Nora. Dat ging er hard maar eerlijk aan toe en beiden genoten ervan.

Toen de puppytest met 7 weken werd afgenomen kwam er uit dat Brai een minder mensgerichte pup was. Voor mij was dat toch wat lastig te zien omdat hij mij als baasje zag de eerste 9 weken maar de voor hem vreemden die de test afnamen was dat duidelijk te zien. Maar de test klopt wel. De baas is alles voor hem maar andere mensen vindt hij niet zo interessant. Waarom zou hij ook.

Brai is een evenwichtige, vriendelijke en zachtaardige hond. Al een imposante reu met een prachtig licht gestroomde vacht.

Doordat Pieter de hele dag bij hem in de buurt is en ze in de ochtend een paar uur wandelen is die band dan ook heel sterk. Wandelen geeft eendracht. Brai leeft in een stabiele, evenwichtige roedel en dat is te zien aan de basis rust die de honden maar ook de baas uitstralen. Brai is bij Pieter en Monique helemaal op zijn plaats.

 

Brai weegt 26 vertelde Pieter mij. Hij was in de zomer te zwaar door het eten van al het fruit in hun tuin. Nu ziet hij er weer prachtig uit.

 

 

 

 

Brai en zijn grote vriendin                                          Nora

 

 

                                                                                  Wat een weelderige vacht heeft hij al                                   

 

Een zachtaardige blik

 

  

Lopen als een wolf

 

 

  

  

Eigenlijk spreken de foto’s voor zich. Brai voelt zich helemaal op zijn gemak.

 

 

BELI

 

Hoe heb ik Beli ervaren op zaterdag 15 oktober 2011

Mijn beste vriendin bood aan om mij af te zetten bij Beli omdat ze zelf die dag naar Rotterdam ging. Het was een gezellige rit en we hebben weer flink wat afgekletst.

Toen we bijna op de plek van bestemming waren gaf de Tomtom aan dat we er waren maar het was een verkeerd huis. Carin gebeld die ons tegemoet liep.

We liepen naar haar huis en toen wees ze, kijk….dat staat ze..!! Misschien raar maar mijn hart maakt steeds een sprongetje als ik een van de 6 honden zie. Beli stond keurig te wachten met haar poten op het erf en voor het grind van de oprijlaan.

Ik werd vriendelijk door haar begroet,  rustig en gezellig. Ik voelde haar prachtige vacht die al sterk is ontwikkeld.

Daarna begroette ik de familie en toen we een kopje koffie dronken lag Beli rustig te kijken op een afstandje. Niet opdringerig van ik wil erbij zijn maar kalm en beheerst. Mooi om te zien. Ik hoorde de verhalen aan over Beli. Ook opa en oma zijn zo enthousiast over haar. Ze zeggen, wij mogen genieten van de goede opvoeding die Beli krijgt. En genieten doen we!!!

Voor Beli was het een plezier toen het konijn uit het hok mocht. Ze heeft geleerd er rustig mee om te gaan. Ze likt het konijn die er stil voor blijft zitten. Als konijn gaat rennen volgt ze. Ze heeft niets kwaads van zin en Carin vertrouwd haar dan ook volkomen maar houdt het wel in de gaten.

We maken nog een heerlijke wandeling door een natuurgebied waar ze lekker los kan lopen. Op de weg ernaar toe volgt Beli keurig aan de losse lijn. Eerst zitten en dan vrij. Een keer fluiten en Beli staat weer voor Carin. En het is altijd leuk voor haar om te komen want ze krijgt steeds een knuffel en een uitbundige goedkeuring en mag dan weer gaan.

Beli is een stabiele vriendelijke en zeer gehoorzame hond. Ze volgt keurig, gaat automatisch zitten bij het oversteken en zoekt op commando van Carin fazanten die ze op mag jagen.

De hele familie is gek op haar. Ze hoort er zo bij. Als ik het zo gadesla dan denk ik, ook Beli heeft het zo goed getroffen. Dat zal wel dat sprongetje zijn wat mijn hart maakt, het gevoel dat ze thuis is bij Carin, Koos, Joost, Marloes, opa en oma!

 

Beli weegt 17,5 kilo. Ook zij is prachtig van gewicht.

 

 

Even poseren met Joost                                                         Waar is konijn nou?

 

  

Huppel de huppel                                                      oortjes uitwassen

 

 

 

Spelen met oma                                                         keurig wachten bij het oversteken

  

                                                                                  Vooruit Beli, daar zit een fazant

 

 

Even een afscheidfoto