Maand 10:  Daar zijn ze dan!!! (deel B)

 

BACO

Hoe heb ik Baco ervaren op zondag 2 oktober 2011

Janita, Bob en Gabrielle zijn nog niet zo lang geleden verhuisd en zijn nog flink aan het klussen. We moesten even zoeken waar we moesten zijn. Toen ik Bob met flink grote planken zag lopen wist ik dat we goed zaten. We parkeerden de auto en liepen via een prachtig nieuwe stalruimte naar binnen. Daar kwam Baco ons uiterst vriendelijk maar vooral rustig tegemoet lopen. Geen geblaf maar een en al vriendelijkheid. Daarna zagen we zijn baasjes. Baco was als pup de grootste maar dat is hij nog steeds. Hij is imposant maar in goede proporties. Hij laat zich aanhalen maar gaat even later in de schaduw liggen. We hadden een erg warme dag uitgekozen en het was duidelijk te zien dat hij de koelte prefereerde.

Inge en ik waren echt onder de indruk door het zien van het samenspel tussen Gabrielle en Baco. Dit wordt natuurlijk goed gestuurd door Bob en Janita, van hen kijkt ze het af en leert ze hoe met een hond en dieren in het algemeen om te gaan.

Bob riep Baco maar de hond bleef lekker in de schaduw liggen waarop Bob gekscherend  tegen Gabrielle zei, roep jij hem eens. Met een hoog lief stemmetje riep ze Baco en hij kwam naar haar toe lopen. We zagen gaandeweg meer van haar omgang met deze grote reu die haar lijkt te adoreren. En wat me steeds weer opvalt, Gabrielle doet alles met een lach, daar is Baco vast ook gevoelig voor. Waar Gabrielle is daar is Baco. Ik kan het me voorstellen want ze speelt ook veel met hem. Ik hoorde van Janita dat dieren heel belangrijk voor Gabrielle zijn. Ook haar paardjes de kippen en de kater worden niet vergeten.

 

Baco gaat overigens heel goed met al deze dieren om. Zowel de kater, de kippen als de paarden zijn gewoon voor hem.

 

Janita en Bob vinden dat hij wel wat meer zou mogen waken. Baco is de vriendelijkheid zelve. Waarschijnlijk gaat dat komen naarmate ze langer op deze stek wonen. Maar een ding is zeker, Baco oogt geweldig in het boeren landschap. Een echte boerderijhond volgens het boekje groot en imposant en met de juiste herdershondenaard zoals ze dat in de beschrijving van de Hollander zo mooi kunnen zeggen!

 

Baco weegt op het moment dat ik op bezoek ben precies 30 kilo. Hij is absoluut niet dik maar juist goed geproportioneerd. Hij is nog steeds de grootste van het stel.

 

  

De koeien die hem zo fascineren. Door een tik van de stroomdraad blijft hij wat op afstand.

 

Even wegen,  ja hij is echt de zwaarste.                                 Even poseren en daarna…..

 

Kreeg ik een dikke kus.

 

Stoeien met papa

 

Baco wil wel meedoen

 

Gabrielle duwt hem lachend weg

 

 

Zoals bijna alle hollanders houdt hij wel even haar arm vast.

 

  

Let op Baco (beide kijken een andere kant op).         Af!                                          Braaf!

 

 

Baco wacht tot zijn bal wordt weggegooid.

 

  

 

  

 

 

BINDI

Hoe heb ik Bindi ervaren op donderdag 20 oktober 2011

Bindi is een erg enthousiaste hond. Als ik haar tegen kom, bij haar thuis, bij ons aan de deur, op de markt, Bindi is altijd even vrolijk en uitgelaten. Ik dacht dat ze dat tegen iedereen was maar dat is niet het geval. Ik hoorde van Sonja dat ze toch wel gereserveerd is. Dat hele enthousiaste bewaard ze voor het gezin, haar moeder en voor mij. Wat een voorrecht toch!

 

Bindi is ook erg onderdanig maar dat begint te veranderen hoorde ik. Soms heeft ze ineens een heel dappere actie waardoor haar zelfvertrouwen groeit. Bindi heeft tijd nodig om aan dingen te wennen, leuk, dat stond al in haar verslag toen ze nog maar 7 weken oud was. Een hondje wat je de tijd moet geven aan nieuwe dingen te wennen.

 

Bindi heeft 3 katten als huisgenooot waar ze lekker mee stoeit. De statige Mozart en de twee ‘gewonere’ poezen. Zo aan de huisdieren te zien heeft het grote invloed hoe het gezin met de dieren omgaat. De enthousiaste Sonja die nog steeds smoorverliefd is op Bindi maar ook Mark en de kinderen zijn dol op haar. Bindi geniet van haar thuis daar is geen twijfel over mogelijk. Het is heerlijk dat ze een paar straten verderop woont en dat ik op die manier deel uit kan maken van haar vrolijke lieve en vriendelijke bestaan.

 

Bindi weegt 16,5 kg. Ze ziet er prachtig uit. Bijzonder toch dat ze van 180 gram is gekomen.

 

De volgende 4 foto’s zijn gemaakt door fotograaf Fanscien.

 

 

 

 

Bindi op het Elburger strand

 

Ze had een emmer gevonden en Mark geniet overduidelijk van haar spel

Wat een kraakhelder water

  
Even op schoot vindt ze zo heerlijk

 

  

  

  

 

 

                                                           Mozart en Bach